Home
Zoeken op onderwerp
Bedrijf & Organisatie
Home  > Bedrijf & Organisatie > Activiteiten > Recyclen > Converteren
foto_225_original.jpeg

Converteren

Verwerking organisch afval

De oorsprong van de verwerkingslocatie Wijster ligt in het composteren van huishoudelijk afval. Al sinds 1931 wordt hier compost gemaakt. Technisch gezien is er in al die jaren heel wat veranderd. Maar compost van hoge kwaliteit maken we nog steeds.

Sinds januari 1994 zamelt Nederland groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden van het overige afval in. Jaarlijks een kleine 1,4 miljard kilogram. Dit organisch afval gaat naar vierentwintig composteerinrichtingen verspreid over ons land.

Met zijn zes locaties is Attero in Nederland marktleider in de verwerking van gft-afval, de omzetting daarvan in  compost en biobrandstoffenen de afzet van die producten. In Maastricht, Venlo en Deurne staan tunnelcomposteerinstallaties; in Wijster en Moerdijk composteren we in grote hallen. De locatie Wilp kent als enige in ons land compostering in de buitenlucht. In Wilp, Wijster en Venlo zijn de installaties uitgebreid met een vergister. Daarmee produceren we groene stroom (Wilp en Venlo) en groen gas (Wijster).