Home
Zoeken op onderwerp
Bedrijf & Organisatie
Home  > Bedrijf & Organisatie > Activiteiten > Recyclen > Groen gas
foto_567__original.JPG

Groen gas

Groengaswinning

Groen gas is duurzaam geproduceerd biogas (uit gft of organisch materiaal uit huisvuil) dat is opgewerkt tot aardgaskwaliteit. Dat gebeurt door vergisting in speciale installaties. Groen gas wordt vervolgens in het bestaande aardgasnetwerk gepompt. Ook in stortplaatsen ontstaat biogas. Opwerking naar groen gas voorkomt dat het broeikasgas methaan in de atmosfeer komt. De productie van groen gas levert dus een bijdrage aan de bestrijding van het klimaatprobleem.

Marktleider

Attero is marktleider in Nederland als het gaat om de productie en levering van groen gas. Jaarlijks produceren wij meer dan 10 miljoen kubieke meter. Dit is afkomstig van de productielocaties: Tilburg, Wijster, Nuenen en Groningen.

Geen verschil

Speciale gasopwerkingsinstallaties werken het ruwe biogas op tot groen gas met dezelfde gebruikseigenschappen als aardgas. Wij controleren de gebruikskwaliteit streng. De gebruiker merkt dan ook geen verschil tussen aardgas en groen gas. Attero produceert al meer dan twintig jaar groen gas dat probleemloos via bestaande gastransportleidingen naar gebruikers wordt vervoerd. Voor de veiligheid wordt - net als bij aardgas - een geur toegevoegd (de bekende 'gaslucht').

Lees meer over onze productielocaties voor groen gas.