Home
Zoeken op onderwerp
Bedrijf & Organisatie
Home  > Bedrijf & Organisatie > Activiteiten > Recyclen > Nascheiden

Nascheiden

Afval wordt grondstof

Uit het oogpunt van duurzaamheid en vanwege de toenemende schaarste van grondstoffen is het landelijk beleid om meer afval te recyclen. Dat geldt ook voor kunststoffen: flesjes, shampooflacons, patatbakjes, boterkuipjes en folies. Na recycling wordt het materiaal opnieuw gebruikt. Bijvoorbeeld in fleecekleding, dashboards, emmers, speelgoed en speeltoestellen, picknicktafels of tennisballen. Kortom: afval wordt grondstof!

Een heldere aanvulling van Attero

Sinds 1 januari 2010 is elke gemeente in Nederland verplicht kunststof verpakkingsafval te scheiden van de rest van het huishoudelijk afval. De gangbare methode is scheiding aan de bron: de burger houdt zelf zijn kunststof verpakkingsmateriaal uit het afval en biedt dat apart aan. De gemeente kan ervoor kiezen kunststoffen huis-aan-huis in te zamelen, of er speciale containers voor te plaatsen.

Er is een zinvolle aanvulling mogelijk: nascheiding. Ofwel: achteraf plastics uit het afval halen. Attero biedt zijn klanten die innovatieve optie. Onze scheidingsinstallaties in Groningen en Wijster winnen met moderne technieken kunststoffen terug uit het ingezamelde afval.

Lees verder.

nascheiding-flessen_kl.jpg