Home
Zoeken op onderwerp
Bedrijf & Organisatie
Home  > Bedrijf & Organisatie > Nieuws  > Actueel > Bouw granulaatfabriek Attero start met slaan eerste paal

Bouw granulaatfabriek Attero start met slaan eerste paal

<~imgname~>

Joop Engelen, plantmanager Attero Wijster en Groningen, heeft 21 maart jl. de eerste paal geslagen van de nieuwe granulaatfabriek op de locatie Wijster. 

Er volgen nog 84 palen. ​Samen vormen ze de fundatie voor het gebouw dat ruim 80 bij 35 meter meet. Hierin komt het nieuwe machinepark te staan voor de productie van granulaat uit teruggewonnen folies. Volgens planning gaat de installatie in november van dit jaar in bedrijf.
De plaatsen waar de palen geslagen worden allemaal voorgeboord. Dit om te voorkomen dat eventuele obstakels in de ondergrond de heipaal doet breken. Op dit deel van het terrein stonden vroeger de treinviaducten. De heiklus is binnen enkele dagen afgerond, waarna de opbouw van het staalwerk van de hal begint. Rond 1 mei moet het hoogste punt bereikt worden.

Grote belangstelling
De werving van nieuwe medewerkers voor de granulaatfabriek is begin maart onder grote belangstelling gestart. Uit de grote stroom belangstellenden zijn negentig potentiële kandidaten uitgenodigd. Zij hebben begin maart kennis gemaakt met Attero tijdens een afwisselende bijeenkomst. In de komende maanden vindt de definitieve keuze plaats en krijgen de geselecteerde mensen vervolgens een interne opleiding.

Voorloper
Attero loopt in Europa voorop met de bouw van deze granulaatfabriek. Het intensieve wasproces in diverse stappen en het gebruik van warm water hierbij, maakt het grote verschil met bestaande installaties. Voor deze innovatieve aanpak krijgt Attero een subsidie uit Europa. Attero investeert ruim 25 miljoen euro in de bouw van deze fabriek. Plastic zakken en andere folies vormen een van de belangrijkste deelstromen van de kunststof verpakkingen die in omloop zijn. Attero zet met het opwerken van teruggewonnen kunststof verpakkingen tot re-granulaat een belangrijke stap in het sluiten van de kringloop van deze kunststofsoort (LDPE).