Home
Zoeken op onderwerp
Nieuwsbrief
Home  > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief GWW maart 2017 > Grondbank Venlo

Grondbank Venlo

Grondbank Venlo
In navolging van de locaties Landgraaf, Tilburg, Wijster en Wilp is er nu ook in Venlo een grondbank geopend. Evenals op de voornoemde locaties wordt ook op deze locatie gewerkt conform de BRL 9335.

Heeft u partijen herbruikbare grond welke nog niet AP04 gekeurd zijn? Deze kunnen wij voor u op een gecertificeerde wijze verwerken. Verwerking zal plaats vinden op basis van de bodemkwaliteitskaart en/of verkennend bodemonderzoek. Op deze manier wordt de grond met milieutechnisch vergelijkbare partijen samengevoegd. Tegen meerkosten kan ook grond met onbekende kwaliteit aangeleverd worden. Na keuring kunnen de partijen herbruikbare grond weer in de regio toepassen.

Modernisering minerale terrein Venlo

Afgelopen jaren zijn grote partijen puin en granulaat aan- en uitgeleverd. Een opmerking van de transporteurs is dat men een extra weegbrug mist. Zeker omdat het kleine transportafstanden betreft. Dit speelt zich met name in Venlo af. Eind 2016 hebben we in Venlo een derde weegbrug in gebruik genomen voor dergelijke opdrachten. Voor een dergelijk werk wordt een tweede toegang geopend. De transporteur krijgt per vrachtwagen een weegpas waarmee de chauffeur middels de weegzuil zichzelf in en uit kan wegen. Bij deze opdrachten zorgen we er daarnaast voor dat er een laadschop standby staat. Deze kan ondersteunen met lossen en laden.