Home
Zoeken op onderwerp
Nieuwsbrief

VAMberg

Voor veel fietsliefhebbers lijkt een langgekoesterde wens in vervulling te gaan. De VAMberg gaat open voor racefietsers en mountainbikers. Provincie Drenthe ziet dit plan graag ontwikkeld worden en is zelf de grote trekker achter dit project. Attero stemde toe in een verdere uitwerking van de plannen. Het enthousiasme is groot onder alle betrokkenen.


Drenthe wil fietsprovincie nummer één blijven in Nederland. Zij trekt daar vele geld voor uit. Niet alleen voor de aanleg en het onderhoud van fietspaden, maar ook voor projecten die de fietsbeleving moet stimuleren. Eén daarvan is het fietsen op de VAMberg. Bedoeling is de aanleg van fietsroutes voor racefietsers tegen en over de flanken van de voormalige stortplaats.

Liefhebbers kunnen zich dan uitleven op de klim van enkele honderden meters en met een hellingspercentage van 10 tot 15 procent. Voor de finesses van de klim betrekken de ontwerpers diverse wielerclubs bij hun ontwerpen. In een later stadium komt er ook een uitdagend parcours voor mountainbikers. Het is de bedoeling dat de aanleg van de eerste kilometers al in 2017 gebeurt. Een volgende fase is rond 2020.