Onderzoek

Onderzoek toont aan dat de importheffing slecht is voor klimaat, milieu, recycling, energierekening en werkgelegenheid.

Downloads:

  • PwC onderzoek (in opdracht van Vereniging Afvalbedrijven) toont aan dat binnen de Nederlandse grenzen de CO2-besparing niet 0,2Mton maar maximaal 0,03 Mton kan zijn, naast de CO2-weglekeffecten in het buitenland. Daarnaast zal er minder hernieuwbare energie geproduceerd worden en worden afvalbedrijven sterk geraakt. Daarnaast zullen de dalende poorttarieven ontdoeners minder prikkels geven om afval te scheiden, en zullen verwerkers minder ruimte hebben om recycling competitief in de markt te zetten ten opzichte van verbranden. Klik hier voor het onderzoek.
  • Eunomia onderzoek (in opdracht van RDF Industry Group) toont aan dat in 2018 maar liefst 370.000 ton CO2 is bespaard met de import van brandbaar restafval naar Nederland vanuit Groot-Britannië en Ierland. Klik hier voor het onderzoek.
  • CE Delft onderzoek toont aan dat het veel beter voor het milieu is om afval in Nederland om te zetten in energie dan het in Engeland te storten. Klik hier voor het onderzoek van CE Delft.
  • CEWEP onderzoek toont aan dat we in 2035 nog 41 miljoen ton verbrandingscapaciteit tekort komen in Europa als we het in 2035 voor elkaar krijgen om 65% te gaan recyclen en nog maar 10% huishoudelijk afval te gaan storten. Nu wordt er nog jaarlijks 60 miljoen ton brandbaar afval in Europa gestort: Klik hier voor het onderzoek.

Wilt u ook helpen de invoering van de importheffing op afval te voorkomen?
Neem contact op met:
Attero - Robert Corijn
E-mail: robert.corijn@attero.nl
Telefonisch: (06) 15 85 70 95

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Enkele keren per jaar informeren wij u over de belangrijkste en meest innovatieve ontwikkelingen van onze duurzame afvalverwerking. De nieuwsbrief biedt u praktische informatie, die u van pas kan komen voor een soepel verloop van uw contacten met ons bedrijf.

Mogen we weten waar uw interesse ligt? Dan sturen we u daarvoor de specifieke nieuwsbrief/brieven: