Strategisch Inkoper

Ben jij de inkoopexpert?

De afdeling Inkoop neemt een belangrijke positie in wat betreft het optimaliseren van het Purchase to Pay proces. LEAN management, continu verbeteren, kosteneffectiviteit en het benutten van schaal-, en synergie voordelen zijn belangrijke aandachtsgebieden. De afdeling wordt centraal aangestuurd en ingedeeld naar (markt)segment. Inkopers fungeren als businesspartner voor hun interne klant. Je werkt nauw samen met de business om de klantvraag en –behoefte  goed te kunnen vertalen. 

De inrichting van de afdeling is nog steeds volop in ontwikkeling qua systemen, processen en procedures (efficiency en effectiviteit). De transactionele activiteiten van inkoop (Inkoop Support) zijn centraal belegd bij het Shared Services Center in Apeldoorn. Dit betekent dat de tactische en strategische inkoop centraal in samenwerking met locaties gebeurt, waarbij er sprake is van een intensieve samenwerking tussen de locaties om synergie-, schaalvoordeel en efficiency te waarborgen. Bovendien is iedere inkoper Attero breed verantwoordelijk zijn voor een of meerdere inkoop categorieën, waar hij/zij locatie overschrijdend de lead in heeft. In dit kader is bereidheid tot reizen binnen Nederland een essentieel element.

 

Wat ga je doen?

  • Je bent verantwoordelijk voor advisering en inkoop ten behoeve van grote projecten.
  • Je beheert een portfolio met hoog volume en / of kritieke materialen en / of diensten met een groot risico voor bedrijfscontinuiteit. Geen alternatieven beschikbaar
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de inkoopstrategie en vertaalt deze naar een jaarplan en budget, het verkrijgen van goedkeuring en draagt zorg voor implementatie en uitvoering van de voorgestelde strategie.
  • Je bepaalt en implementeert een onderhandelingsstrategie en onderhandelt met leveranciers over prijs, kwaliteit en levervoorwaarden voor producten en / of diensten inzake Capexprojecten en selecteert leveranciers
  • Je meet leveranciersprestaties en neemt de leiding m.b.t. het continue verbeteren van de leveranciersprestaties en mogelijkheden
  • Je bent een stevige onderhandelaar;
  • Je draagt zorgt voor de meest optimale contract voorwaarden en legt prestatieafspraken vast;
  • Je bent uitstekend op de hoogte is van ontwikkelingen en innovaties in de markt, je kent je leveranciers, producten en diensten;

 

Ben jij onze nieuwe collega?

Heb je een relevante WO-opleiding met 8-10 jaar ervaring en ben je een gedreven inkoopprofessional met kennis van een internationale markt en ervaring op grote projecten? Werk je graag samen aan verdere professionalisering van het Inkoopteam Attero ter ondersteuning van innovatieve ontwikkelingen?

Ben jij daarnaast een verbindende, daadkrachtige  persoonlijkheid  met ambitie en wil je verder ontwikkelen in een enerverende en innovatieve omgeving?

Dan lijkt deze vacature op je lijf geschreven.

Wat krijg je?

Wij bieden je een uitdagende functie in een collegiale sfeer met goede arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, opleiding en persoonlijke groei. Daarbij belonen we je met een marktconform salaris (Schaal HAY 18) (inschaling is afhankelijk van ervaring, competenties en opleidingsachtergrond).

Heb je interesse?

Bel gerust met Wil Kroes, sr HR adviseur, tel. +31 6 12 96 31 91  

Wil je solliciteren? Mail cv en een motivatie naar sollicitaties@attero.nl.

 

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.Over Attero

Attero is een toonaangevende en energieke speler op de Nederlandse afvalmarkt. Wij zijn een betrouwbare, klantgerichte dienstverlener op milieugebied en ontwikkelen ons voortdurend in dit uitdagende terrein. Ons bedrijf manifesteert zich als een innoverende kracht in de productie van teruggewonnen grondstoffen en duurzame energie uit afval. Wij verwerken op vijftien locaties onder meer het afval van ruim twintig procent van alle Nederlandse huishoudens. Wij steken er al onze energie in om zoveel mogelijk uit dat afval te halen. Letterlijk! Veiligheid, duurzaam, innovatief, betrouwbaar en klantgericht zijn de kernwaarden die de leidraad vormen voor ons dagelijks handelen. Wij zijn op zoek naar iemand die daaraan zijn bijdrage wil leveren. Iemand die - net als wij - energiek met milieu wil zijn.

Benieuwd naar onze bedrijfsprocessen? Bekijk dan onze korte films op ons YouTube-kanaal.

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Enkele keren per jaar informeren wij u over de belangrijkste en meest innovatieve ontwikkelingen van onze duurzame afvalverwerking. De nieuwsbrief biedt u praktische informatie, die u van pas kan komen voor een soepel verloop van uw contacten met ons bedrijf.

Mogen we weten waar uw interesse ligt? Dan sturen we u daarvoor de specifieke nieuwsbrief/brieven: