Attero verkoopt Golfclub de Gulbergen aan Libéma

Per 1 maart jl. heeft Attero Golfclub de Gulbergen te Mierlo verkocht aan Libéma. Deze Brabantse onderneming, bekend van onder andere Beekse Bergen, de Brabanthallen én het naast de Golfclub gelegen Dierenrijk, is een van de grootste spelers in de leisure-sector van Nederland.

Golfclub de Gulbergen heeft een prachtige golfbaan met grote hoogteverschillen dankzij de voormalige stortactiviteiten op deze locatie.  In 1979 werd de Regionale Afvalverwerkingsmaatschappij Zuidoost Brabant (RAZOB) opgericht met als doel het verantwoord en gecontroleerd storten van afval op stortplaats Gulbergen. In 2003 ging deze stortplaats over op Essent Milieu dat in 2010 weer overging in het huidige Attero. In 2003 stopte ook de inname van afval zodat de stortplaats kon worden doorontwikkeld voor recreatief gebruik.

Sindsdien is de locatie voorzien van een 27 holes golfbaan en een mountainbike parcours. Attero ziet veel mogelijkheden om stortlocaties door te ontwikkelen voor onder andere recreatie en energieproductie. Zo wordt op Attero’s locatie te Wijster een zonnepark gerealiseerd met 56.000 panelen naast de doorontwikkeling van de VAM-berg als fietswalhalla. Attero heeft ook de ambitie om dit jaar zonneparken te realiseren op haar stortlocaties Montfort en Tilburg.

De locatie Mierlo had uiteindelijk geen activiteiten meer die gerelateerd zijn met Attero’s hoofdactiviteiten, waardoor het logisch werd deze locatie te verkopen aan leisure-bedrijf Libéma.

  

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.