Video's van en over Attero

We laten je graag zien wat we bij Attero doen. Beelden zeggen tenslotte meer dan woorden. Op deze pagina vind je een aantal van onze bedrijfsvideo's. Wil je meer zien? Bekijk dan ons YouTube-kanaal, daar vind je nog veel meer informatie over de verschillende bedrijfsonderdelen.

Corporate film Attero

Per seconde gooien we in Nederland drie grijze minicontainers met afval weg. Opgeteld zijn dat vele miljoenen tonnen restafval. Maar weggooien is niet hetzelfde als er nutteloos afstand van doen. We hergebruiken dit afval grotendeels in ons land. Als energiebron en als bron van grondstoffen.

Kunststofrecycling

De grootste stroom kunststof verpakkingsafval in Nederland is folie verpakkingen. Hiervoor zijn de hoogwaardige recyclingmogelijkheden in Europa nog beperkt. En al helemaal voor de wat meer vervuilde folie stromen. Om folies circulair in te kunnen zetten van folie-naar-folie heeft Attero een innovatieve installatie voor het wassen, flaken en granuleren ontwikkeld met een jaarcapaciteit van 24.000 ton folies, Attero’s Polymeren Recycling Plant (PRP). Voor deze innovatieve aanpak met Aganfoils kreeg Attero een LIFE subsidie uit Europa. Hoe werkt het proces van wassen, flaken en granuleren? Dat vertellen we u in deze video.

Composteren en vergisten

Attero is in Nederland marktleider in de verwerking van gft-afval tot compostproducten en duurzame energie en de afzet daarvan. Hierin ligt ook de oorsprong van Attero. In 1929 begon Attero met deze circulaire propositie op haar locatie Wijster. Nu zetten wij op zeven locaties bijna de helft van al het Nederlandse gft-afval om in ruim 300.000 ton compost. Op vier locaties produceert Attero bovendien ook groene stroom en groen gas uit gft.

Mineraal afval

Attero accepteert en verwerkt een uiteenlopend scala aan minerale afvalstromen en recyclet deze tot herbruikbare grond- en bouwstoffen voor toepassing in de beton-, weg- en waterbouw. Dat gebeurt via een aantal conventionele en enkele unieke mechanische scheidingstechnieken. In deze film vertellen we je er alles over.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.