Over afvalverwerking

Attero wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving en het afval van onze klanten efficiënt, duurzaam en kosteneffectief verwerken. Wij doen dat door de potentie in het afval maximaal te benutten. Door uit diverse afvalstromen zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen en met de productie van duurzame energie als elektriciteit, warmte en groengas. Zo werken we mee aan het voorkomen dat primaire grondstoffen uitgeput raken en gaan we klimaatverandering tegen.

Onze verwerking

We beschikken over een uitgebreid netwerk aan moderne en efficiënte verwerkingsinstallaties en zijn daarmee de Nederlandse marktleider in de terugwinning van energie uit afval. Afvalenergiecentrales, vergistings- en composteringsfabrieken, scheidings- en sorteerinstallaties, productie-eenheden om biogas op te werken tot groengas, waterzuiveringsinstallaties en vier operationele stortplaatsen. Zo kunnen we onze klanten, gemeenten en bedrijven, ontzorgen met gerichte oplossingen en hen ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities CO2-emissies terug te dringen en bij het realiseren van een circulaire economie. Daarbij zoeken we samen naar een optimale balans tussen milieurendement en verantwoorde kosten.

Van restafval naar grondstof en energie

Per seconde gooien we in Nederland drie grijze minicontainers met afval weg. Opgeteld zijn dat vele miljoenen tonnen restafval. Maar weggooien is niet hetzelfde als er nutteloos afstand van doen. We hergebruiken dit afval grotendeels in ons land. Als energiebron en als bron van grondstoffen.

Lees verder

Van verpakkingsafval naar grondstof

Verpakkingsafval wordt meer en meer gerecycled. Dat kan met gescheiden inzameling van PMD (plastic, metalen en drankpakken) of met nascheiding. Met nascheiding wordt met slimme technieken het PMD achteraf uit het restafval gehaald. Bij ons kan het allebei. Afhankelijk van wat bij jou het beste past kies je voor bronscheiding of nascheiding.

Lees verder

Van organisch afval naar grondstof en energie

Attero is in Nederland marktleider in de verwerking van gft-afval tot compostproducten en duurzame energie en de afzet daarvan. Hierin ligt ook de oorsprong van Attero.

 

Lees verder

Van mineraal afval naar bouwstof

Attero accepteert en verwerkt een uiteenlopend scala aan minerale afvalstromen. Wij hanteren ook hier het uitgangspunt dat we maximaal grondstoffen willen terugwinnen uit deze stromen. Dat betekent ook dat we verontreinigde stromen reinigen en zo weer geschikt maken voor gebruik. Wij recyclen onder andere puin en verontreinigde grond tot herbruikbare grond- en bouwstoffen voor toepassing in de beton-, weg- en waterbouw. Dat gebeurt via een aantal conventionele en enkele unieke mechanische scheidingstechnieken.

Lees verder

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.