Lespakket voor scholen en spreekbeurt

Wij vinden afval ontzettend interessant en vertellen er graag over. Daar beginnen we al vroeg mee! Speciaal voor basisschoolleerlingen in de bovenbouw ontwikkelden we een lespakket en een spreekbeurtpakket.

Een les over afval

Je wilt een les besteden aan afval en Attero. Wat gebeurt er eigenlijk met afval nadat het in de prullenbak is gegooid? Gooien we alles op een enorme hoop? Of doen we er nog anderen dingen mee?
We gaan de leerlingen er in dit lespakket kennis mee laten maken. We geven informatie, stellen vragen en we laten hen zelf op zoek gaan naar de antwoorden.

En zijn ze een beetje creatief? We dagen hen ook nog uit om zelf aan de slag te gaan met afval!

Het lespakket is als pdf te downloaden. Je kunt het dan tijdens de les gebruiken op een digibord. Printen kan natuurlijk ook.
Klik hier!
Klik hier voor de docentenhandleiding.

Het knipvel met de robot om zelf te knutselen met afval kun je hier downloaden.

 

Een spreekbeurt over afval of Attero

Je wilt je spreekbeurt houden over afval, afvalscheiding of recycling en Attero.
Een super interessant onderwerp waar genoeg over te vertellen is.
Maar waar haal je de informatie vandaan? We vertellen je in het kort wat Attero doet. En we hebben ook wat tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Tussen de tekst hebben we vragen gezet. Daarmee kun je zelf op onderzoek uit gaan.

En ben je een beetje creatief? We dagen je ook nog uit om zelf aan de slag te gaan met afval!
Print het knipvel met de onderdelen van een robot en ga met afval aan de slag.

Download hier het pakket!

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.