Nieuws

Hier vindt u onze nieuwsberichten en uitgebrachte blogs. Zij geven informatie over de meest recente activiteiten, ontwikkelingen en directiebesluiten. Voor meer achtergrondinformatie, zoals factsheets, persartikelen en beschikbare foto's en video's raadpleeg Media.

Attero Landelijke Compostactie 2018

Donderdag 15 Februari 2018

Voor de twaalfde keer initiëren de Vereniging Afvalbedrijven (VA) en de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) de Landelijke Compostdag. In 2018 is dit zaterdag 17 maart 2018.

Capaciteit plastic recycling groeit in Europa

Woensdag 14 Februari 2018

De recyclingcapaciteit voor flexibel polyethyleen is sinds 2015 in diverse Europese landen flink toegenomen. De huidige ontwikkelingen stimuleren een verdere groei.

Aangepaste openingstijden

Woensdag 07 Februari 2018

Op vier locaties in het Zuiden zijn de openingstijden aangepast tijdens Carnaval.

Waarom Attero innoveert

Dinsdag 30 Januari 2018

Attero heeft als doel het beperken van klimaatverandering en behouden van primaire grondstoffen. We vertellen u graag hoe Attero met innovaties bijdraagt aan een betere wereld.

Mijlpaal voor recreatieve ontwikkeling VAMberg

Dinsdag 30 Januari 2018

De eerste mijlpaal voor de recreatieve ontwikkelingen op de VAM-berg is een feit met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde op een symbolische manier door een informatiepaneel te onthullen op de VAMberg.

Visie Vereniging Afvalbedrijven gepubliceerd

Woensdag 24 Januari 2018

De branchevereniging blikt vooruit en heeft haar visie voor de toekomst vastgelegd in het document 'Vol van Waarde'

Op de hoogte blijven!

Dinsdag 23 Januari 2018

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven!

Attero gaat naar de beurs!

Woensdag 17 Januari 2018

Zien we u op de Infra Relatiedagen in Hardenberg? Op 6, 7 en 8 februari staan we op stand 539 in hal 5.

Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Donderdag 11 Januari 2018

Vandaag is de laatste dag van de Groene sector vakbeurs in Hardenberg. Mogen we u de hand schudden in onze stand?

Opstart Polymeren Recyling Plant Wijster begonnen

Donderdag 11 Januari 2018

In december 2017 werden de eerste balen geladen in de nieuwe Polymeren Recycling Plant. De test- en opstartfase is hiermee begonnen.

Aanleg Dak van Drenthe op VAMberg gestart

Donderdag 21 December 2017

Op 18 december is de aanleg van het Dak van Drenthe van start gegaan. Dit unieke project is een 800 meter lange wal van bodemas die boven op de VAMberg wordt aangelegd. Deze wal schermt het openbare en recreatieve deel van de stortplaats af van he

Attero wint met innovatieve lasertechniek ook zwarte kunststof verpakkingen terug

Donderdag 14 December 2017

Met de inbouw van lasertechniek naast de bestaande infraroodapparatuur is Attero in staat om ook zwarte kunststof verpakkingen in zijn sorteerinstallatie in Wijster terug te winnen voor recycling.

Minisymposia 'Samenwerken in een cirkel' groot succes

Donderdag 14 December 2017

In november organiseerden we twee minisymposia voor relaties met als thema: Samenwerking in een cirkel. De centrale vraag: “Hoe komen we in de keten gezamenlijk dichterbij duurzaam gesloten kringlopen?”

Attero werkt mee aan commentaar op 6e Actieprogramma Nitraatrichtlijn

Woensdag 13 December 2017

Nederland is op basis van de Nitraatrichtlijn in Nederland verplicht een actieprogramma op te stellen met maatregelen om verontreiniging van oppervlakte- en grondwater door nitraten uit agrarische bronnen te verminderen.

Milieustraat locatie Wilp sluit per 1 januari

Donderdag 30 November 2017

De milieustraat of afvalbrengpunt van de gemeente Voorst op de locatie Wilp van Attero gaat per 1 januari 2018 dicht. Vanaf dat moment zijn de Voorstenaren aangewezen op de brengpunten van Circulus-Berkel.

10.000ste klant voor Attero Mineralen

Donderdag 30 November 2017

Sinds de invoering van de nieuwe CRM-applicatie bij Attero ontving de firma Bunnik/Milieutec de 10.000ste offerte. Voor ons was dat reden om hen te trakteren op taart!

Op weg naar circulaire economie zal stortvolume stijgen

Dinsdag 28 November 2017

Nederland is koploper met het laagste percentage stortstromen van alle EU-landen. Alhoewel Nederland deze koploper positie niet zal verliezen, zal het stortvolume de komende jaren naar verwachting gaan stijgen door twee ontwikkelingen.</st

Aanleg fietsparcours op VAMberg start voorjaar 2018

Vrijdag 24 November 2017

De provincie Drenthe is er uit en heeft het ontwerp voor de aanleg van een uitdagend fietsparcours op de VAMberg gereed. Het heeft langer geduurd, maar daar is een goede reden voor.

Opstart stoom-turbine-generator AEC Moerdijk

Maandag 20 November 2017

Deze maand wordt de nieuwe stoom turbine-generator van de afvalenergiecentrale in Moerdijk in werking gesteld. Daarmee gaat Attero nog meer duurzame elektriciteit leveren aan het 150 kV elektriciteitsnet.  

Attero op PRS-beurs in 2018

Woensdag 08 November 2017

Op 24 en 25 april 2018 vindt in de RAI in Amsterdam de Plastics Recycling Show Europe (PRS Europe) plaats. Attero is aanwezig!

Regeerakkoord maakt werk van klimaatdoelstellingen

Dinsdag 07 November 2017

Oproep om vermeden CO2-emissies in regeringsbeleid te belonen. Het nieuwe regeerakkoord gaat flink aan de slag met de klimaatdoelstellingen en dat kan Attero alleen maar toejuichen. Hoe nu verder?

Spreekbeurt en lespakket afval en attero

Dinsdag 31 Oktober 2017

Wist u dat we een lespakket en een spreekbeurtpakket hebben over afval en Attero? Speciaal voor kinderen in groep 7 en 8 hebben we deze pakketten gemaakt.

Minisymposium 'Samenwerken in een cirkel'

Woensdag 18 Oktober 2017

Attero organiseert dit jaar weer twee minisymposia voor beleidsmedewerkers en wethouders Milieu en Duurzaamheid van gemeenten en overige relaties.

Blog Recycling en hernieuwbare energie zonder subsidie: Hoe komen we daar?

Woensdag 20 September 2017

Hoe kunnen we het tij keren? Kunnen we de circulaire keten ook rechtsom stimuleren? Kunnen we in plaats van de productie te duwen ook de vraag stimuleren? Wij denken van wel!

Blog CO2-besparing is de verantwoordelijkheid van de hele keten

Donderdag 31 Augustus 2017

Rijkswaterstaat (RWS) beschikt over een prachtige site (Klimaatmonitor) waarop de CO2-footprint van gemeenten staat weergegeven. Maar waarom is het zo last

Attero verwerkt Gronings gft in komende jaren

Woensdag 02 Augustus 2017

De acht gemeenten die samenwerken in de Afval Regio Centraal Groningen (ARCG), waaronder Groningen zelf, hebben de verwerking van hun apart ingezamelde gft opnieuw gegund aan Attero.

Officiële kick-off uniek experiment duurzaam stortbeheer

Donderdag 13 Juli 2017

Op stortplaats Braambergen in Almere gaf gedeputeerde Ad Meijer van de provincie Flevoland op maandag 22 mei het startschot voor het experiment naar het duurzaam beheren van stortplaatsen.

Blog Meer en

Donderdag 20 April 2017

De doelstelling om meer en schoner gft in te zamelen staat volop in de belangstelling. Maar er ligt nog een belangrijke taak te wachten.

Blog Hernieuwbare energie uit afval groeit door Attero's innovaties

Maandag 10 April 2017

Dat de wereldwijde klimaatdoelstellingen nog niet behaald zijn hebben we bij Attero helaas niet in de hand. Wel kunnen we ons steentje bijdragen om CO2-emissies te voorkomen. 

Verzonden nieuwsbrieven

Donderdag 06 April 2017

Jaarlijks versturen we meerdere nieuwsbrieven naar onze relaties. U kunt ze hier ook terug lezen.

Bouw Polymeren Recycling Plant van start

Donderdag 06 April 2017

Attero gaat op de locatie in Wijster een Polymeren Recycling Plant voor kunststoffolies realiseren. Deze nieuwe installatie heeft een capaciteit van 24 Kton per jaar. Met de bouw is een investering van ruim 25 miljoen euro gemoeid.&

Blog Duurzaam gft-verwerking inkopen voor de laagste prijs

Donderdag 09 Maart 2017

Met het Circulaire economie pakket, Grondstoffenakkoord, Klimaat Akkoord en de doelstelling om tien procent circulair in te kopen zijn er volop initiatieven om het circulaire wiel optimaal aan de gang te krijgen. Welke prikkels kunnen er een vlieg

Blog Kijk eens om je heen: We bouwen een duurzame leefomgeving met gerecyclede kunststoffen

Maandag 26 September 2016

Kunststoffen en drankenkartons worden steeds beter gescheiden. Maar wat gebeurt er met al dat ingezamelde verpakkingsafval? Daar kijken consumenten nog nauwelijks naar. Kijkt u mee?

Maandag 12 September 2016

Reductie van restafval is niet genoeg

Blog Composteerbare bioplastics

Maandag 18 Juli 2016

Het gaat om de inhoud, niet om de verpakking


Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Enkele keren per jaar informeren wij u over de belangrijkste en meest innovatie ontwikkelingen van onze duurzame afvalverwerking. De nieuwsbrief biedt u praktische informatie, die u van pas kan komen voor een soepel verloop van uw contacten met ons bedrijf.

Mogen we weten waar uw interesse ligt? Dan sturen we u daarvoor de specifieke nieuwsbrief/brieven: