Attero’s Polymeren Recycling Plant (PRP) in top van meest innovatieve LIFE projecten

Op de dertigste verjaardag van het LIFE-programma van de Europese Commissie worden de dertig “meest innovatieve, inspirerende en effectieve” LIFE-projecten met iconische foto’s tentoongesteld. Attero voelt zich vereerd dat haar PRP (als LIFE-project bekend onder AGANFOILS) bij deze exclusieve selectie hoort.

Attero’s PRP werd op 15 maart 2019 feestelijk geopend door Frans Timmermans, Vice-President van de Europese Commissie en Paul Ganzeboom, CEO van Attero. De PRP maakt onderdeel uit van een innovatieve recyclinghub. In Attero’s nascheidingsinstallatie worden folies uit restafval gescheiden. Deze worden in de naastgelegen sorteerinstallatie tot de juiste zuiverheid gesorteerd. Daarna worden de folies in de PRP opgewerkt tot een hoogwaardig LDPE regranulaat. Hierbij vindt zowel een koude als een warme was-stap plaats voordat de schone flakes geëxtrudeerd worden tot korrels. Residuen worden verwerkt in de naastgelegen afvalenergiecentrale die de warmte levert voor de warme was-stap van de PRP. Dit unieke ecosysteem bewijst dat vervuilde nagescheiden folies mechanisch gerecycled kunnen worden tot een hoogwaardig regranulaat met een ongeëvenaarde CO2-footprint.

De PRP bestaat uit twee lijnen die gescheiden van elkaar ieder zo’n 13-15 kton aan plastics kunnen opwerken. Door optimalisaties is de PRP momenteel in staat om niet alleen folies, maar ook mix plastics uit PMD-sortering te recyclen. Hiermee is de PRP ook de eerste en enige Nederlandse recyclinginstallatie voor mix plastics uit PMD-afval. Zowel de folies als de mix plastics uit Attero’s PMD-sorteerinstallatie worden in de PRP gerecycled. 

De PRP werd mede mogelijk gemaakt door een Europese LIFE-subsidie. Attero is de Europese Commissie dankbaar voor deze steun en voor de erkenning om te worden opgenomen in het overzicht van dertig meest innovatieve, inspirerende en effectieve LIFE-projecten op het gebied van circulaire economie, natuur en biodiversiteit, leefbaarheid, klimaatactie en energie.

Het overzicht van de dertig LIFE-projecten is te vinden op: Photo Exhibition - LIFE is 30

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.