Melden afvalstroomnummers met handelsregisternummer KVK

Vanaf 1 oktober 2022 is het niet meer mogelijk om nieuw aangemaakte afvalstroomnummers te melden met een bedrijfsnummer AMICE. Meldingsplichtige inrichtingen worden dan verplicht te melden met een handelsregisternummer KVK. Voor een afzender, ontdoener, bemiddelaar, handelaar, inzamelaar of eerste afnemer moet een KvK-nummer (handelsregisternummer) opgegeven worden in plaats van het bedrijfsnummer AMICE. Het melden op basis van bedrijfsnummer AMICE verdwijnt volledig. Het melden op handelsregisternummer betreft niet een vestigingsnummer, maar het KVK-nummer van de onderneming. Het gaat dus om een nummer van 8 cijfers van de hoofdvestiging met de bijbehorende benaming die geregistreerd staat in het handelsregister.

Wat betekent dit voor u?

Dit betekent met ingang van woensdag 14 september 2022 dat u voor aanvragen van nieuwe afvalstroomnummers het handelsregisternummer KVK moet gaan vermelden en dat het aanvragen met een bedrijfsnummer AMICE niet meer mogelijk is. Hiervoor hebben wij in ons klantportaal de noodzakelijke aanpassingen voorbereid.

In verband met de implementatie van deze wijziging is het klantportaal ‘mijn attero’ op dinsdag 13 september niet beschikbaar en is het niet mogelijk afvalstroomnummers via het klantportaal aan te vragen. Indien u afvalstroomnummers aanvraagt via een fysiek omschrijvingsformulier, verzoeken wij u vriendelijk het vernieuwde formulier te gebruiken dat kan worden gedownload van onze website, www.attero.nl of op te vragen bij afdeling Customer Services via ssc@attero.nl. Informatie over handelsregisternummers kunt u opvragen via de website van de Kamer van Koophandel. U kunt zoeken op handelsnaam of op KVK-nummer. Selecteer alleen Hoofdvestigingen.

Wat betekent dit voor reeds bestaande afvalstroomnummers?

Op uw reeds bestaande en ontvangen actieve afvalstroomnummers heeft deze wijziging geen invloed. Deze kunnen normaal gebruikt blijven worden.

Vragen?

De uitgebreide informatie vindt u rechtstreeks op de website van het LMA: Aankomende Wijzigingen - Landelijk Meldpunt Afvalstoffen: Bron van inzicht (lma.nl).

Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze wijziging, neem dan contact op met afdeling Customer Services per email via ssc@attero.nl of telefonisch via 088 550 2500.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.