Zonnepark Attero Wijster levert eerste stroom: Duurzame mijlpaal voor Drenthe

Met trots melden Attero en GroenLeven de ingebruikname van een groot deel van Zonnepark Attero Wijster. De netaansluiting is gerealiseerd, waardoor het zonnepark nu schone stroom levert aan duizenden huishoudens in Drenthe.

Een belangrijke stap in de energietransitie

De aanleg van Zonnepark Attero Wijster is een belangrijke stap in de verduurzaming van Drenthe. Met meer dan 56.000 zonnepanelen op 35 hectare, wekt het park 31 megawattpiek aan stroom op. Dit is genoeg om jaarlijks zo'n 10.000 huishoudens van groene energie te voorzien.

Zonnepark Attero Wijster is nu in zijn laatste fase van aanleg beland. Alle panelen op de voormalige stortplaats zijn nu geplaatst en aangesloten. De komende weken worden de laatste panelen gelegd naast Attero’s waterzuiveringsinstallatie om eind van de zomer ook elektriciteit te gaan leveren.

Een unieke samenwerking

Het zonnepark is een resultaat van de unieke samenwerking tussen Attero en GroenLeven. Beide partijen zetten zich in voor een duurzame toekomst en bundelen in dit project hun expertise om de energietransitie te versnellen.

"Een dubbelfunctie voor onze voormalige stortplaats"

Paul Ganzeboom, CEO van Attero, is trots op de realisatie van het zonnepark: "Dit project past perfect in onze visie om voormalige stortplaatsen een nieuwe, duurzame functie te geven. Op deze locatie wekken we nu schone energie op, terwijl er ook ruimte is voor recreatie en natuur."

"Samenwerking maakt het mogelijk"

Peter Paul Weeda, CEO van GroenLeven, benadrukt het belang van samenwerking in de energietransitie: "De realisatie van Zonnepark Attero Wijster op een voormalige stortplaats laat zien wat er mogelijk is als we de handen ineenslaan. We zijn trots dat we samen met Attero een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een duurzamer Drenthe."

Een inspirerend voorbeeld

Ook Henk Jumelet, gedeputeerde van provincie Drenthe, is content met het nieuwe zonnepark: “Het park past goed binnen het doel van de provincie om in 2030 40% van ons energiegebruik hernieuwbaar te produceren. In onze Energie-agenda 2024 – 2027 stimuleren we meervoudig en zorgvuldig ruimtegebruik. De doorontwikkeling van Attero’s stortplaats tot fietsparadijs en duurzaam zonnepark is hier een inspirerend voorbeeld van”.


Over Attero

Attero is een leidende dienstverlener in afvalverwerking en hernieuwbare energie in Nederland. Met innovatieve oplossingen draagt Attero bij aan een circulaire economie en een duurzame toekomst.

Over GroenLeven

GroenLeven is markleider in grootschalige zonne-energie in Nederland en is één van de vijf grootste investeerders in de energietransitie. Naast zonne-energie ontwikkelt GroenLeven windenergie en batterijopslag.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.