Kerncijfers en investeringen

Attero haalt steeds meer energie en grondstoffen uit het aangeboden restafval. Op dit moment krijgt circa 96 procent van het restafval een nuttige bestemming en wordt in Nederland slechts 3 tot 4 procent gestort. De potentie van afvalstromen is groot en nieuwe mogelijkheden en toepassingen dienen zich aan. Het is onze uitdaging om die verder rendabel te ontwikkelen en deze deelstromen als grondstof een hogere bestemming te geven op de recycle- en hergebruiksladder.

Onze resultaten

Attero verzorgt als betrouwbare partner van overheden en bedrijven een duurzame oplossing voor hun afvalstromen. Op vijftien locaties verwerken onze ruim achthonderd gemotiveerde medewerkers een groot deel het Nederlandse huishoudelijk restafval. Daarnaast verwerken wij bedrijfsafval. Het gaat in totaal jaarlijks gemiddeld om zo'n 4 miljoen ton afval.

2018

  • we hebben 4 miljoen ton afvalstoffen aangevoerd en verwerkt op onze verwerkingslocaties.
  • en 306.000 ton hoogwaardige compost;
  • is er 19,3 miljoen kubieke meter groengasproductie;
  • is er 1.145 gigawattuur elektriciteit geproduceerd;
  • en tienduizenden tonnen metalen (44.000 ton), kunststoffen (20.000 ton), bouwstoffen en secundaire brandstoffen.

Financieel

  • onze netto omzet bedroeg over 2018 293 miljoen euro;
  • onze EBITDA was 84 miljoen euro;

Aantal medewerkers 2018: 800.

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Enkele keren per jaar informeren wij u over de belangrijkste en meest innovatieve ontwikkelingen van onze duurzame afvalverwerking. De nieuwsbrief biedt u praktische informatie, die u van pas kan komen voor een soepel verloop van uw contacten met ons bedrijf.

Mogen we weten waar uw interesse ligt? Dan sturen we u daarvoor de specifieke nieuwsbrief/brieven: