Aanbieden van afvalstoffen

Voor het transporteren en aanbieden van afvalstoffen heb je een afvalstroomnummer nodig. Hiervoor dien je een omschrijvingsformulier in te vullen. Dat kan digitaal via ons klantportaal of handmatig via een papieren formulier. Zonder afvalstroomnummer overtreed je de wet en zorg je ook voor onnodig wachten bij de weegbrug.

Wij controleren en beoordelen de formulieren. Voldoe je aan alle wettelijke en acceptatievoorwaarden? Dan ontvang je een afvalstroomnummer. Soms hebben wij analyses nodig om te kunnen beoordelen of wij de afvalstroom ook kunnen verwerken. Customer Services kan je hierover informeren.

Attero accepteert niet alle afvalstoffen. Dat hangt af van:

  • de beschikbare be- en verwerkingsmogelijkheden van onze installaties;
  • de voorwaarden in onze vergunningen;
  • de wet- en regelgeving.

Een transporteur vervoert de afvalstoffen naar de overeengekomen overslag- of verwerkingslocatie. Daar weegt hij het voertuig in, onder vermelding van het afvalstroomnummer en het kenteken van het voertuig.
De vracht wordt gecontroleerd of deze voldoet aan de overeengekomen acceptatievoorwaarden. Na controle van de lading lost de chauffeur zijn vracht en keert terug naar de weegbrug.

Wijkt het afval dat je aanlevert af van onze voorwaarden? Dan krijg je de mogelijkheid het afval weer op te halen. Uiteraard kun je het afval alsnog door ons laten verwerken. Je moet dan rekening houden met extra kosten. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de aard van de afwijking en de alternatieve verwerkingsmethode. Dit geldt alleen als de afwijking niet dusdanig groot is dat je het afval niet meer over de openbare weg mag vervoeren of als wij wettelijk verplicht zijn de afwijking bij de provincie te melden.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.