Van mineraal afval naar bouwstof

Attero accepteert en verwerkt een uiteenlopend scala aan minerale afvalstromen. Wij hanteren ook hier het uitgangspunt dat we maximaal grondstoffen willen terugwinnen uit deze stromen. Dat betekent ook dat we verontreinigde stromen reinigen en zo weer geschikt maken voor gebruik. Wij recyclen onder andere puin en verontreinigde grond tot herbruikbare grond- en bouwstoffen voor toepassing in de beton-, weg- en waterbouw. Dat gebeurt via een aantal conventionele en enkele unieke mechanische scheidingstechnieken.

We beschikken over vijf verwerkingslocaties verspreid over Noord-, Oost en Zuid-Nederland. Daarnaast kunnen onze mobiele reinigings-, breek- en sorteerinstallaties voor een optimaal afvalstroombeheer bij herontwikkelingsprojecten worden ingezet. Onze acceptatie- en verwerkingstarieven zijn zeer concurrerend.

Attero is een erkende verwerker. Wij verwerken uw afvalstromen conform SIKB BRL 7500-7510 en BRL 2506 en nemen herbruikbare grond in conform BRL 9335. Het milieumanagementsysteem van Attero is ISO 14001 gecertificeerd. Voor de energiebehoefte maken wij op een aantal locaties gebruik van 100% zelf opgewerkte groene stroom. Op meer en meer gesloten stortgedeeltes ontwikkelen we zonneparken voor nog meer groene stroom, te beginnen met Wijster en Montfort. We werken continue aan innovatieve technieken om scheidingsrendementen te verhogen en schadelijke emissies verder te minimaliseren.

Daarnaast accepteert Attero niet-recyclebare stromen op haar stortplaatsen in Tilburg, Landgraaf, Wilp en Wijster, zoals bijvoorbeeld asbest, grondreinigingsresidu en technisch niet-brandbare residuen.

Introductie Duurzaam Stortbeheer

Nederland: land van eeuwige afvalbergen? Als het aan Attero ligt niet! Samen ruimen we op voor toekomstige generaties met het project introductie Duurzaam Stortbeheer.

Lees hier alles over iDS

Kijk je met ons mee?

We nemen je mee op de weg van mineraal afval naar bouwstoffen in deze video.

Start de video

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.