Van organisch afval naar grondstof en energie

Attero is in Nederland marktleider in de verwerking van gft-afval tot compostproducten en duurzame energie en de afzet daarvan. Hierin ligt ook de oorsprong van Attero.

In 1929 begonnen we met deze circulaire propositie op onze locatie Wijster. Nu zetten wij op zeven locaties bijna de helft van al het Nederlandse gft-afval om in ruim 300.000 ton compost. Op vier locaties produceren we bovendien ook groene stroom en groen gas uit gft. Attero heeft de ambitie om de productie van groen gas de komende jaren significant uit te breiden. 

Composteren en vergisten

In Tilburg, Maastricht, Venlo en Deurne staan onze tunnelcomposteerinstallaties; in Wijster en Moerdijk wordt in grote hallen gecomposteerd en in Wilp composteren we in de open lucht. In Tilburg, Venlo, Wilp en Wijster vergisten we bovendien gft en produceren uit het biogas groene stroom en groen gas. De installatie op onze locatie Venlo is uitgebreid met een speciale tweefasenvergister. Deze techniek biedt de mogelijkheid biosubstraatgrondstoffen te winnen. Op meerdere locaties wordt ook bedrijfsmatig organisch afval omgezet in bodemverbeteraars en duurzame energie.

De houtachtige fractie die vrijkomt bij de verwerking van organische en groenstromen wordt ingezet in onze Biomassa Energie Centrale in Odiliapeel. Met de geproduceerde stoom worden bij het ernaast gelegen bedrijf PEKA Kroef aardappels gestoomschild.

Vertellen is één. Laten zien is beleven!

Wil jij zien hoe wij het gft-afval verwerken op onze locaties? Van compost in de compostering tot groen gas in de vergister.
Start dan de video links om een kijkje bij onze installaties te nemen.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.