Attero beloond met Trede 1 op de PSO

Onlangs hebben wij Trede 1 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Attero op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inclusief werkgeverschap
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers en leveranciers te zoeken die al aantoonbaar sociaal ondernemen of hetzelfde doel nastreven. Zo kopen wij producten of diensten in bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de Prestatieladder
Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Attero heeft nu Trede 1 en dit betekent dat we meer dan gemiddeld presteren als het gaat om het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons gemiddeld (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

PSO en Europese aanbestedingen
Regelmatig zien we bij Europese aanbestedingen social return terug als voorwaarde. Een bepaald percentage van -het aandeel loonsom in- de opdrachtsom dient dan hieraan besteed te worden. Dit middels het leveren van een bijdrage aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij is de wijze van invulling en registratie vaak verschillend. Wij opteren voor eenduidigheid en roepen gemeenten dan ook op gebruik te maken van de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Waar staat uw organisatie op de Prestatieladder?
Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-nederland.nl.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.