Energie Transitie Park

Het Energie Transitie Park (ETP Wijster) heet je welkom!

Ben je op zoek naar een vestigingsplaats op een bedrijventerrein waar je jezelf duurzaam kunt verankeren? Het Energie Transitie Park (ETP) biedt grond voor bedrijfskavels op een unieke locatie met veel mogelijkheden. Duurzame warmte, groene stroom, biogasopwerking, circulaire grondstoffen zoals gerecyclede plastics, verwerking van reststromen, etc., zijn allen ruim beschikbaar. En ook het vinden van geschikt personeel is in Drenthe nog steeds mogelijk. Lees hieronder wat de voordelen voor je zijn.

Waarom vestigingen in het Energie Transitie Park (ETP Wijster)

  • Volop duurzame warmte en groen gas beschikbaar
  • Evenals biogasopwerking en circulaire grondstoffen, zoals gerecyclede plastics, verwerking
  • Unieke locatie met veel mogelijkheden
  • Middenin de biobased economy
  • Nog voldoende grond beschikbaar
  • Ondersteuning vanuit overheid
  • Goede arbeidsmarkt
  • Subsidies

Circulaire grondstoffen

Wil je met ons de keten sluiten? Naast het ETP staat ’s werelds grootste plastic scheidingsfabriek. Afvalbedrijf Attero sorteert dit plastic op soort en recyclet de LDPE folies tot regranulaat. En nu zoekt Attero partners die van dit plastic weer nieuwe producten willen gaan maken. Daarmee bouwen we samen de Green Plastics Valley.

Duurzame warmte en groen gas

Er is volop duurzame warmte beschikbaar. Het ETP is verbonden met een stoomleiding die op verschillende temperaturen warmte kan leveren voor uw productieprocessen. De warmte komt uit een duurzame, betaalbare warmtebron: de naastgelegen afvalenergiecentrale van Attero. Heb je ook behoefte aan groengas, groene stroom of bioCO2? Of wil je juist zelf biogas produceren en dit laten opwerken tot groengas? Alles is mogelijk in een partnership met je buurman Attero. En qua toekomstbestendigheid van de infrastructuur zit je ook goed. De Hyway 27 waterstof hoofdleiding komt praktisch door je achtertuin. Ook is er nabij een elektriciteitsaansluiting en een tankstation voor vrachtwagens aanwezig.

Eén van de bedrijven op het Energie Transitie Park is Noblesse, gespecialiseerd leverancier van hoogwaardige eiwitten en vetten van categorie 3-pluimvee-slachtbijproducten.

"Noblesse heeft een nauwe samenwerking met Attero, waarbij er wederzijds vlot en adequaat gereageerd wordt op vragen en issues binnen deze samenwerking en we waarbij we periodiek ook spreken over toekomstige gezamenlijke kansen met een langere horizon."

- Bert Blokzijl, Directeur Noblesse

Biobased grondstoffen

Op het ETP zit je middenin de biobased economy. Sinds 1931 wordt er op deze locatie al grootschalig compost gemaakt. Ook andere bedrijven op het ETP houden zich bezig met de biobased economie. Ben je ook op zoek naar synergie en innovatie? Dan ben je op het juiste adres.

Grond en locatie

Wil je grond kopen? Er is nog 40 hectare beschikbaar! Minimale afname is 1 hectare. Wij bespreken graag alle mogelijkheden. Het gaat ons om de duurzame relatie en synergie. Onze locatie is ideaal gelegen in de buurt van de snelweg. Je komt bovendien te werken in een provincie waar de arbeidsmarkt niet overspannen is en waar het goed toeven is. Misschien na het werk nog even de naastgelegen VAM-berg op mountainbiken met het team?

Ondersteuning vanuit overheid

De Provincie Drenthe, gemeente Midden-Drenthe en Attero helpen je graag mee als je je wilt vestigen op het ETP. Naast het meedenken in het verkrijgen van de juiste vergunningen wijzen we je ook de weg naar andere ondersteuning, zoals subsidies. Provincie Drenthe en gemeenten Midden-Drenthe stimuleren als geen ander ontwikkelingen waarin verduurzaming en de ontwikkeling van werkgelegenheid hand-in-hand kunnen gaan.

Goede arbeidsmarkt

Moeite om goed gekwalificeerd personeel te vinden? De Provincie Drenthe kent nog geen overspannen arbeidsmarkt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft Drenthe 98 vacatures per 100 werkelozen. Vooral het percentage MBO-geschoolde krachten ligt boven het Nederlandse gemiddelde. Klik hier voor het artikel. En de no-nonsense mentaliteit uit zich ook in het werk. De Leeuwarder Courant kopte enkele jaren terug nog: “Drent heeft beste arbeidsethos". Inwoners van Drenthe zijn veel minder snel geneigd zich ziek te melden bij stressklachten dan Groningers en vooral Friezen”.

Subsidies

Klik hier om te bekijken welke subsidies mogelijk interessant zijn wanneer je je wilt vestigen op ons Energie Transitie Park (ETP). Mochten er vragen zijn over een subsidie, neem gerust contact op. Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Bekijk subsidies

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.