Een paar vragen aan: Jelte

Jelte Bekkema – Technicus WTB

Je werkt hier sinds maart 2020, hoe ben je bij Attero gekomen?

Bij mijn vorige werkgever werkte ik veel in het buitenland. Dat was leuk en leerzaam maar dan krijg je een gezin, passeer je de 30 jaar, krijg je de dertigers dilemma’s en dan ga je nadenken over wat je wilt. Voor mij was duidelijk dat ik meer thuis wilde zijn, meer stabiliteit in mijn leven. Ik heb LinkedIn open gezet en werd direct veel benaderd. Ik ben toen met meerdere werkgevers in contact geweest. Technici zijn schaars dus ik werd wel kritisch in mijn keuze voor een nieuwe werkgever.

Waarom koos je Attero?

Ik mistte in mijn werk destijds de allround werkzaamheden als lassen, frezen, sleutelen dus daarom koos ik bewust voor een functie binnen de TD. Het interview was open, laagdrempelig en persoonlijk, dat was wat ik zocht. Tijdens de rondleiding zag ik een foto van mensen die een motor aan het bouwen waren, ik vertelde dat ik dat ook deed en direct zat iedereen bovenop het scherm van mijn telefoon om foto’s te bekijken. Die interesse en betrokkenheid, dat trok mij aan. Ik kwam altijd op veel verschillende plekken en heb daardoor geleerd snel de sfeer te proeven, hier voelde dat direct goed aan. En natuurlijk speelde de reisafstand ook mee, ik werk nu altijd op dezelfde locatie en dat geeft mij en mijn gezin meer stabiliteit. Wat ik trouwens ook belangrijk vind zijn de doorgroeimogelijkheden. Cursussen zijn er genoeg, je kunt je ontwikkelen en als je jezelf laat zien komen de doorgroeimogelijkheden ook.

'Attero is innovatief, we kijken vooruit en daar ben ik trots op!' 

Geïnteresseerde en betrokken collega’s, hoe zie je dat in je dagelijkse werk terug?

Er worden veel ervaringen uitgewisseld. De leeftijd loopt uiteen van 21 tot 63 jaar. Daar waar het eerst vooral oude garde was neemt de jeugd nu de overhand, de gemiddelde leeftijd is erg naar beneden gegaan door nieuwe collega’s. Dat levert mooie discussies op, de ervaren mensen die roepen ‘Dit doen we al 30 jaar zo’, waarop de jongeren terugkaatsen ‘Het kan ook al bijna 30 jaar veel makkelijker’. Dat is toch mooi. Er is veel humor maar ook vakinhoudelijke discussies, zo leren we van elkaar. Zonder wrijving geen glans zeggen we dan. We kunnen echt bouwen op elkaar, dat vind ik belangrijk.

Wat is niet gevraagd maar wil je nog wel kwijt?

Er zit nog een hele wereld achter afval en daar zijn mensen zich vaak niet bewust van. We zijn milieubewust bezig op gebied van scheiden en recyclen. Het is niet alleen maar verbranden. Zo halen we bijvoorbeeld de harde kunststoffen eruit, drinkpakken worden gescheiden en zelfs bierdopjes krijgen een andere stromingsrichting. Ook met de restwarmte wordt wat gedaan. Attero is innovatief, we kijken vooruit en we zijn eigenlijk heel groen, daar ben ik trots op!

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.