Een paar vragen aan: Hein

Hein Jongs - werkvoorbereider bij AEC Wijster

Wat kenmerkt jouw dagelijkse werk?

Afwisseling, dat maakt mijn werk uniek. Ik ben een soort troubelshooter voor de AEC en ik verzorg ook de AWA’s (Attero WijzigingsAanvraag) voor de PSP (Plastic Sorting Plant). Ook pak ik bijvoorbeeld punten uit een inspectie op en ga daar preventief mee aan de slag. Ik heb tot nu toe elke dag iets dat ik nog niet eerder tegen gekomen ben. Natuurlijk komen er ook dingen terug maar ik doe nooit alle dagen dezelfde handelingen, we hebben een grote installatie dus ik verveel me niet, er zijn hier zoveel uitdagingen!

Ik kijk ook altijd naar de ‘echte vraag’. Wat wil je echt realiseren, zit er nog een vraag achter de vraag? Pas daarna gaan we verkennen hoe we het kunnen realiseren in de installatie. Zo zorg je voor oplossingen waarmee je structureel verbetert.

Minder leuk vind ik de standaardlijstjes om de cijfergoeroes blij te maken, bijvoorbeeld voor de afsluiting van de maand. Het is belangrijk hoor en het hoort er zeker bij maar voor ons is het belangrijkst dat de installatie draait. Dat we er met z’n allen voor zorgen dat de fabriek loopt en er zoveel mogelijk doorzet is, daar krijg ik energie van!

'Met z’n allen ervoor zorgen dat de installatie zo goed mogelijk draait, daar krijg ik energie van!’

Waarom heb je voor Attero als werkgever gekozen?

Omdat ik hier kan doorgroeien. Bij mijn vorige werkgever deed ik alleen de roterende delen, nu kreeg ik een deel van de installatie, daar kon ik al veel van leren. Verder biedt Attero leer- en doorgroeimogelijkheden, dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben nu bezig door te groeien naar projectleider, ik heb daarvoor een opleiding mogen volgen en het afgelopen jaar al een project mogen doen als voorbereiding op die functie.

Attero is een grote organisatie, er is veel duidelijkheid en de dingen zijn hier gewoon goed geregeld. De grootte kan soms ook nadelig werken, er zijn veel verschillende afdelingen en de verbinding met andere afdelingen is daardoor soms moeilijk. Ik denk dat we daarin nog kunnen verbeteren. Ik heb wel geleerd hoe essentieel communicatie is. De manier waarop je communiceert heeft veel invloed. Hoe kunnen we sámen tot een oplossing komen? Het wij-gevoel, het teamgevoel, dat is heel belangrijk.

Trouwens, de PV is daarin ook echt een pluspunt! Dat biedt zoveel leuke extra’s, de maandelijkse activiteiten met collega’s is voor mij de kers op de taart. Ik vind het zo leuk dat ik nu zelf in het bestuur van de personeelsvereniging Noord zit. In november staat Barcelona op het programma. Je leert collega’s zo op een andere manier kennen, dat is waardevol.

Hoe omschrijf je je collega’s?

Noorderlingen, haha! Ik kom uit Groningen, ik kan het Drents dialect verstaan en er wordt veel dialect gesproken, dat heeft z’n charme. Hier geldt; afspraak is afspraak. Ook mondelinge afspraak is afspraak. We kunnen elkaar vertrouwen, we doen het met elkaar en bouwen op elkaar. Daarbij kunnen we elkaars kennis gebruiken en er is ruimte om te innoveren!

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.